A R C H I T E C T U U R  

Home

Contact

Nieuws

Bureau

Home

Michiel Clercx

Prijsvraagontwerp voor een nieuw architectuurcentrum voor de Fundación Arquitectura Contemporánea) in Cordoba. De nieuwbouw  bestaat uit ruimte die flexibel is in gebruik voor een veelheid aan activiteiten. Alle ruimtes in het gebouw liggen aan een doorgaande route die door het hele gebouw loopt en de verschillende verdiepingen verbindt door flauwe trappen en hellingbanen. De verschillende niveaus zijn ruimtelijk verbonden door vides. De begane grond en het souterrain hebben volledig glazen gevels en zijn daarmee de intermediair tussen stad en gebouw. Het café is de belangrijkste ontmoetingsplek en is goed zichtbaar vanaf buiten en vanaf alle verdiepingen. De trap is in te richten als  tribune, waardoor de ruimte ook geschikt is voor lezingen of concerten. Vanaf de straat is door de patio een glimp op te vangen van de lager gelegen verdiepingen, met de opengepelde archeologische bodem. De eerste verdieping bestaat uit een vrije indeelbare tentoonstellingsruimte. De tweede verdieping is de echte werk- en onderzoeksverdieping voor de Fundación met kantoorruimtes en een bibliotheek.



Uitschrijver prijsvraag: FAC, Cordoba, Spanje.
2010: Prijsvraagontwerp

Fundación Arquitectura Contemporánea, Cordoba

2010 architectuurcentrum, prijsvraag  © MCA