Projecten

 

 

 

 

Home

Contact

Bureau

 

 

 

Home
projecten
bureau
Contact
Home
Home
Michiel Clercx Architectuur heeft samen met Sudio 7 architects uit Addis Abeba  de besloten prijsvraag gewonnen voor een nieuw te bouwen hotel- resort in Bishoftu in Ethiopië. Uitschrijver van de prijsvraag was Yewubdar Gebeyehu General Contractor PLC. Thans wordt met hen gesproken over opdracht voor uitwerking van het ontwerp.
Bishoftu behoort tot de toeristische trekpleisters in de nabijheid van Addis Abeba, bekend om de vele kratermeren die het rijk is.
Het hotel komt te staan op een fantastische locatie op de rand van Lake Hora. Kenmerkend voor de locatie zijn de weidse uitzichten op het omliggende landschap en de serene sfeer van het kratermeer. In het ontwerp is de beleving van deze sfeer het belangrijkste uitgangspunt.
Vanaf de verschillende dekken, vergelijkbaar met die op een cruiseschip is het omringende landschap telkens op verschillende wijzen te ervaren. De prommenade in het hart van het gebouw verbindt de restaurants en de cafés. Vanaf daar kun je twee richtingen uit. De route omhoog naar de verdiepingen met de gastenkamers voert door een patio met hangende tuinen tot het dak met de dakbungalows. De route naar beneden voert o.a. naar een restaurant en een openluchtlounge , beidde met een grotachtige sfeer die aansluit op de het steile klif van het kratermeer. Vanaf de openluchtlounge voert een schuin geplaatste lift naar een aantal drijvende gebouwtjes op het meer.
Na het verkrijgen van de opdracht voor het nieuwe Parlementsgebouw (samen met Treurniet Architecture) wordt de opdracht voor het hotel de tweede opdracht voor Michiel Clercx Architectuur in Ethiopië.

Projecten

 

Hotel & Resort Bishoftu (Debre Zeit) Ethiopië

 

 

 

 

 

projecten
Opdrachtgever: Yewubdar Gebeyehu General Contractor PLC
2014: prijsvraagontwerp                   
2014: Prijsuitreiking 1e prijs
2014: Opdracht verwacht