Projecten

 

 

 

 

Home

Contact

Bureau

 

 

 

Home
projecten
bureau
Contact
Home
Home
Nieuw Leyden was op het moment van ontwerp (2005) de wijk met de meeste zelfbouwwoningen in Nederland. Het stedenbouwkundige plan is van MRVDV.
De situatie van woning V35K17 is wat gunstiger dan vele in de wijk omdat het een  kopwoning betreft, met vrij uitzicht aan de voorzijde over een parkje. De opdrachtgevers wilden veel ruimte in een duurzame woning met lage energiekosten.
De woning is opgebouwd uit een doorgaande route die van begane grond naar de derde verdieping loopt door een aaneenschakeling van woonruimtes. De ruimtes zijn verbonden met vides. Belangrijkste ruimtelijk element is de serre over de volle hoogte (en breedte) op de zuidgevel. De serre is vormt een warmtebuffer in de winter, waardoor stookkosten zeer laag gehouden kunnen geworden. Daarnaast is het een fantastische extra woonruimte. In de zomer kan de pui op de eerste verdieping volledig worden opengeschoven waardoor de serre als buitenruimte wordt ervaren.

Projecten

 

Woonhuis particulier V35K17, Nieuw Leyden

 

 

 

 

NIVEAU 0
Entree, berging en logeerkamer. Entree vanuit parkeerkelderprojecten
Opdrachtgever: Particulier, Leiden
2006: Opdracht/ ontwerp samen met Goran Bojcin/ BEAR
2009: Technisch ontwerp
2009-2010: Bouw door KBK Volendam.
2010: Oplevering
Puplicatie: Nieuw Leyden Recept voor stedelijk wonen. Annemarie Sour.  Uitgeverij 010, Rotterdam. ISBN 978 90 6450 768 7
NIVEAU 1
Woonkeuken en zitkamer met open haard
NIVEAU 2
Studeerkamer en terraskamer met terras op het oosten
NIVEAU 3
Slaapkamer, badkamer en terras op het zuiden
DOORSNEDE
Doorsnede over serre