Projecten

 

 

 

 

Home

Contact

Bureau

 

 

 

Home
projecten
bureau
Contact
Home
Home
Prijsvraagontwerp Veemarkt Utrecht, 2011.

De ruimtelijke structuur bestaat uit een combinatie van gedefinieerde en ongedefinieerde ruimtes Dit geeft een grote vrijheid aan de koper de ruimte op eigen wijze te gebruiken. Serres maken de woning geschikt voor positionering aan vier zijden van een bouwblok.

Het  ontwerp bestaat uit een reeks  bouwkundige en ruimtelijke elementen waarmee binnen een vaste structuur een groot aantal typen kan worden gebouwd.

Het ontwerp voor de woning is zowel  geschikt voor particulier als collectief particulier opdrachtgeverschap. De individuele woonwensen komen dan niet tot uitdrukking in de architectonische taal maar in de ruimtelijke en functionele opzet van de afzonderlijke woningen.

Met vaste bouwkundige elementen zijn binnen een vaste structuur een eindeloze variatie aan woningen te bouwen.

vaste elementen
Vaste elementen in de woning de technische voorzieningen zoals meterkast en de positie van kanalen, natte cellen en bergingen, gepositioneerd binnen 1 travee aan de gevel van de niet-zonzijde.

gedefinieerde verblijfsruimtes
Posities van woon/werk/slaapkamers en keuken is vrij te bepalen. Ook de dakverdieping biedt meerdere mogelijkheden, men kan er voor kiezen deze geheel vol te bouwen, te voorzien van een dakterras of juist een kleine opbouw zodat er een volwaardige daktuin overblijft.

ongedefinieerde verblijfsruimtes
Er zijn ruimtes met een duidelijke functie zoals slapen of eten. Deze ruimtes kunnen over de volle diepte van de woning worden gelegd maar door juist niet alles vol te bouwen ontstaan interessante restplekken. Deze restplekken zijn voor van alles te gebruiken, denk aan hobby, werk-of speelplekken, een bibliotheek of een inrichting als binnentuin.

DUURZAAMHEID
energie, ventilatie en waterhuishouding
Verwarming vindt plaats dmv stadsverwarming, dit in combinatie met balansventilatie met wtw. Dit wordt aangevuld met een douche met warmtewisselaar, vloer en wandverwarming en minimaal 10m2 PV, Om een energie 0 woning te bereiken kan deze

Projecten

 

Prijsvraag partculier opdrachtgeverschap Veemarkt, Utrecht

 

 

 

 

projecten
Uitschrijver prijsvraag:  AORTA, Utrecht
2011: Prijsvraaginzending